di. apr 16th, 2024
  Kinderwagen

  Dit is een zeer goede vraag. De kwestie van de prijs, of hoeveel men moet of moet uitgeven aan een goede kinderwagen, is van bijzonder belang voor aanstaande ouders.

  Op zeer goedkope kinderwagens (voornamelijk in de stoffen hoezen en andere delen van de kinderwagen) werden bijvoorbeeld chemicaliën aangetroffen die zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van baby’s. Experts als Stiftung Warentest in Duitsland berekenen daarom gemiddeld minimaal 300 euro of meer voor een goede kinderwagen.

  Een blik op het assortiment kinderwagens, vooral in Zwitserland, onthult echter meestal veel duurdere modellen. De prijzen variëren natuurlijk afhankelijk van de fabrikant, het merk, het uiterlijk, de functies, de afwerking en de optionele extra’s. Over het algemeen echter, zoals bijna overal: hoe hoger de prijs, hoe beter de kinderwagen lijkt te zijn gemaakt. Op veel fora kun je ook van overtuigde ouders lezen dat kwaliteit zijn prijs heeft. In het algemeen kan het assortiment kinderwagens worden onderverdeeld in drie prijscategorieën: luxe kinderwagens, allrounders en goedkope kinderwagens.

  Luxe uitrusting: Erg dure kinderwagens

  Ouders geven doorgaans meer dan 1000 Euro uit aan een luxe multifunctionele kinderwagen. Functie en design zijn erg belangrijk voor je.

  Het merk van een kinderwagen is belangrijk voor de kopers van de luxe uitrusting.

  Ouders verwachten van het merk (fabrikant) een kinderwagen van de hoogste kwaliteit die met geen ander te vergelijken is. In feite hebben erg dure kinderwagens eigenschappen die goedkopere modellen niet hebben. In de Bugaboo kan bijvoorbeeld het babybadje ook worden opgevouwen. Luxe kinderwagens zoals: van dubati zijn van hoge kwaliteit en hebben een hoge inruilwaarde. Er zijn echter ook kwalitatief goede kinderwagens in het midden prijssegment. Bij luxe kinderwagens betalen ouders veel geld voor de reputatie van het merk. Erg dure kinderwagens zijn dan ook vooral iets voor klanten voor wie het design, de reputatie en het merk van een kinderwagen het belangrijkst zijn.

  Allround kinderwagen: midden prijssegment

  Aanstaande ouders zijn vaak op zoek naar een kinderwagen voor elke dag. Het model moet stabiel, veilig en comfortabel zijn. Combi-kinderwagens uit het middelste prijssegment (bijv. combi-kinderwagens van Kunert) vanaf ongeveer 300 Euro zijn praktische alleskunners: dankzij de verschillende opzetstukken groeien ze gemakkelijk met het kind mee, zijn ze van hoge kwaliteit en bieden ze veel functies.

  Dankzij hun vergrendelbare zwenkwielen hebben de allrounders een hoge mate van wendbaarheid in bochten en bieden ze een aangenaam rijgevoel, zelfs op steenachtige paden. Aan deze criteria wordt natuurlijk ook voldaan door de luxe kinderwagens.

  De prijs-kwaliteitverhouding is goed voor de middenklasse kinderwagen.

  De modellen zijn, net als de kinderwagens in de luxe categorie, verkrijgbaar in veel verschillende kleurcombinaties. Het design is hier echter vaak minder belangrijk. Voor kopers van een allround kinderwagen is het vaak belangrijker dat deze kinderwagen praktisch en onderhoudsvriendelijk is.

  Desalniettemin is een kinderwagen uit het middenprijssegment niet goedkoop, want ouders zouden 300 tot 700 Euromoeten uitgeven aan een kinderwagen die deze kwaliteit en veelzijdigheid biedt. Voordelige kinderwagens: minder prestaties voor minder geld Wie wil dat niet – veel prestaties voor weinig geld!

  Veel ouders willen of kunnen geen 400 Euroof meer uitgeven aan een kinderwagen. Er zijn echter ook veel goedkope modellen beschikbaar vanaf ongeveer 200 Euro. Dit zijn echter vaak minimalistische modellen zonder veel accessoires zoals een luiertas, autostoeltje of regenhoes. Deze accessoires zijn al bij veel middenklasse kinderwagens inbegrepen. Ouders die een goedkope kinderwagen kopen, moeten meestal de accessoires aanschaffen die ze nodig hebben, wat niet goedkoop is en dan de uiteindelijke prijs naar een hoogte drijft die men niet wilde uitgeven.

  Veel moeders kiezen voor een goedkope kinderwagen omdat ze deze alleen gebruiken als ze baby zijn. Om de baby te vervoeren, kopen deze ouders vervolgens een wendbare buggy met een klein opvouwbaar formaat. Volgens experts is het prima om 200 Euroaan een kinderwagen uit te geven. Ouders moeten echter altijd de kwaliteit van de kinderwagen controleren.