do. jun 13th, 2024
  Smartwatch

  Als je meer wilt lezen dan alleen de tijd en datum op je eigen horloge, dan kun je tegenwoordig niet meer om intelligente smartwatches heen. En dat, al kunnen deze gadgets al snel 150 euro of meer kosten. Deze digitale tijdwaarnemers onthullen een aantal andere handige, maar ook heel wat speelse opties.

  Wat is een smartwatch?

  Wanneer de tijd kort is, maar niet de informatie die u echt nodig heeft, kunnen deze slimme horloges helpen. Deze chronometers zijn meer dan alleen uurwerken. Het zijn zelfstandige apparaten die onder andere verbinding kunnen maken met je eigen smartphone. Dit maakt de dagelijkse communicatie nog directer en merkbaar minder gecompliceerd.

  Dankzij de geïntegreerde SIM- en LTE-compatibiliteit kan de gebruiker precies de functies van een mobiele telefoon beveiligen. Net als bij een mobiele telefoon gebeurt dit via gedownloade apps.

  Hiervoor staan ​​interne besturingssystemen ter beschikking van de eigenaar, zoals bij een telefoon:

  • Google Store Wear-besturingssysteem
  • Apple Store watchOS

  Slimme horloges als uitgebreide informatiebron Een smartwatch kan met recht worden omschreven als een alleskunner. Smartwatch-modellen geven gebruikers toegang tot verschillende informatiebronnen onder het mom van een polshorloge:

  • Messenger-diensten
  • E-mailaccount
  • Oproepen beantwoorden
  • Social media kanalen
  • Herinneringsverzoek
  • Online correspondentie

  Koppeling met je eigen smartphone vergroot de functionaliteit van het horloge enorm en daarmee ook de flexibiliteit van de gebruiker. De smartwatch dient dus als een up-to-date spiegelbeeld van het display van de mobiele telefoon. Lang zoeken naar de mobiele telefoon op zak en storingen tijdens een vergadering behoren tot het verleden. De eigenaar wordt geïnformeerd door simpelweg op zijn horloge te kijken. Een ruisende, vervelende afleiding en vervelende binnenkomsttonen hoeven je niet meer te vergezellen in het dagelijkse werkleven. En privé kan de gebruiker relevante gegevens en belangrijke informatie niet directer ontvangen.

  Fitnesstracking met individuele analyses

  Naast alle bovengenoemde digitale netwerkmogelijkheden bieden deze horlogemodellen ook de mogelijkheid tot fitnesstracking. Ook zorgt de smartwatch voor een gezonde dag en de daarbij behorende beweging van je eigen lichaam.

  • Stappenteller
  • calorieverbruik
  • Pulsmeting
  • Slaapanalyse
  • Hoogtemeter

  In de loop van de tijd komen steeds meer medisch bruikbare functies naar voren. Bij sommige modellen is het al mogelijk om een ​​ECG-functie uit te voeren. Bovendien wordt in het stressvolle en vaak drukke dagelijkse leven van vandaag de dag steeds meer aandacht besteed aan stressmonitoring. Fysieke stress – ook al is het onbewust – wordt gewoon geregistreerd. Als hiermee rekening wordt gehouden, kan worden bewezen dat dit de bloeddruk verlaagt en mentale blokkades minimaliseert.

  Bovendien heeft de gebruiker een constant overzicht van geplande trainingsprogramma’s. Het fitnessplan wordt altijd uitgevoerd door middel van informatie via technologie. Met individuele activiteitenmogelijkheden kunnen bewust gestelde doelen gemakkelijker worden bereikt. In de toekomst zal het gemakkelijk zijn om tijdens de lunchpauze kleine sporteenheden te doen of op bepaalde tijden andere fysieke oefeningen te doen. De planningsoptie maakt ook een consistent gebruik van medicatie in termen van tijd mogelijk, die doet denken aan energiegevende snacks of de inname van voldoende vocht in de zomer.

  Gezien het uitgebreide fitnessaspect maken veel van deze intelligente polshorloges het afspelen van audiobestanden mogelijk. Of u nu uw eigen playlist, het radioprogramma of een luisterboek afspeelt, vooral de jogging-units kunnen worden verrijkt. De ronde door het park, het landschap rond de suburbane woonwijken of in de fitnessstudio worden dan ook verfijnd met een duwend geluid.

  Overigens, als je een smartwatch wilt kopen, kun je in one top 5 Smartwatches kijken welke het beste bij jou past.