zo. jul 14th, 2024
  Trouwring

  De twee belangrijkste ringen in het leven van een vrouw zijn ontegensprekelijk de verlovingsring en de trouwring. Verlovingsringen zijn ook erg populair bij mannen, de trouwring is ook het belangrijkste sieraad in het leven. Dus de vraag rijst: moet de trouwring de verlovingsring vervangen? Of kunnen beide ringen harmonieus worden verbonden – een leven lang? Een verlovingsring en trouwring samen dragen: kan dat überhaupt? Wie het grote risico van het huwelijk wil nemen, gecombineerd met het eerdere voorstel aan de geliefde, roept onvermijdelijk de vraag op: hoe doen we dat met de ringen? Kun je een verlovingsring en een trouwring combineren, beide ringen een leven lang samen dragen? Ja, dat kan – en dat is ook heel gewoon!

  Als je dit echter van plan bent, moet je jezelf een paar gedachten geven over hoe je beide ringen harmonieus kunt combineren – voordat je een ring koopt! – zodat u er lang van kunt genieten.

  De eerste vraag die hier rijst is: hoe worden verlovingsringen en trouwringen traditioneel gedragen in Duitsland? Dit is eenvoudig te beantwoorden: beide partners dragen hun verlovingsring aan hun linkerringvinger en de trouwring aan hun rechterringvinger.

  Voor het combineren van de twee ringen na de bruiloft zijn er de volgende mogelijkheden:

  1. De verlovingsring blijft de linker ringvinger sieren
  2. De verlovingsring wordt aan een ketting om de nek gedragen
  3. De verlovingsring wordt de accessoirering voor de trouwring aan de rechter ringvinger
  4. De verlovingsring is een aanvulling op de trouwring aan de rechter middelvinger

  In geval 1 blijft alles hetzelfde aan je linkerhand. Alleen de rechterhand krijgt een extra sieraad: de trouwring. Je moet ervoor zorgen dat de twee ringen harmonieus samenwerken, maar aangezien de verlovings- en trouwring niet direct met elkaar verbonden zijn, is de keuze voor absoluut harmonieuze ringen niet helemaal elementair.

  Hetzelfde geldt voor de tweede variant, waarbij de verlovingsring een hanger wordt en dicht bij het hart hangt.

  Voor opties 3 en 4 is echter veel meer gevoeligheid vereist als het gaat om esthetisch coherente ringselectie. Een verlovingsring en trouwring aan dezelfde hand dragen? Om de verlovingsring als zijring voor of achter de trouwring te dragen – deze variant is waarschijnlijk de klassieker voor de bruid. Traditionalisten kiezen het alternatief als een stapelbare ring. Dat wil zeggen: eerst wordt de trouwring om de ringvinger gelegd, daarna wordt de verlovingsring erop gezet. De omgekeerde volgorde is echter net zo goed mogelijk. In beide gevallen wordt de verlovingsring gewoon onderdeel van de trouwring – hopelijk in een mooie combinatie!

  Deze “dubbele ringmethode” is nogal ongebruikelijk voor de bruidegom. Daarom is het voor hem een ​​mooie oplossing om de verlovingsring na de bruiloft aan de rechterhand te doen, maar dan aan de middelvinger. Meestal is het hiervoor nodig om de ring te vergroten. Dit is echter geen probleem: De ringband kan meestal gemakkelijk worden verbreed met een of twee ringmaten. Elke juwelier kan dit snel. Overigens: Ringgrootte wijzigen is bij Ringladen gratis.

  Verlovingsring en trouwring combineren: tips voor het kiezen van een ring

  Is uw besluit genomen? U wilt beide ringen – de verlovingsring en de trouwring – samen aan uw rechterhand dragen. Of het nu in de “damesversie” als zijring is of in de “herenversie” als twee ringen naast elkaar aan de ring- en middelvinger. Dan moeten beide ringen optisch goed op elkaar aansluiten of bewust het gewenste contrast creëren.

  En voordat je verder leest, eerst nog een ding: DE klassieke combinaties van verlovingsring en trouwring bestaan ​​niet. Wat je wilt is toegestaan. En uiteindelijk bepaalt uw smaak welk paar ringen perfect is. Toch hebben we een aantal veelvoorkomende ideeën en bewezen suggesties voor u op een rijtje gezet.

  Ringmateriaal: Deze materialen gaan samen

  Wil je het zekere voor het onzekere nemen, gebruik dan hetzelfde materiaal voor verlovingsringen en trouwringen. Witgoud en witgoud met diamant – toon op toon, het past altijd. Platina en platina – dat is door en door nobel.

  Wat brutaler, en zeker ook de grotere eyecatcher, zijn materialen die een vergelijkbare kleurtint hebben, maar toch anders zijn: bijvoorbeeld een verlovingsring van witgoud gecombineerd met een trouwring van palladium.

  Bovendien kunnen fijne kleurnuances de twee ringen op een speelse manier combineren: een stapelring van witgoud kan bijvoorbeeld prachtig gecombineerd worden met een klassieke trouwring van geelgoud.

  Wit goud gemengd met rood goud of platina met geel goud? Ook dat is tegenwoordig geen probleem. Een goede kleurbrug voor meer gedurfde materiaalmixen worden gevormd door trouwringen die op zich al tweekleurig zijn: bijvoorbeeld trouwringen van zilver met carbon, gecombineerd met een zilveren ring. Als dat geen eyecatcher is!