do. jun 13th, 2024
  Zonnezeil

  Op bijna elk terras hoort een zit- en eethoek. Een zomeravond in gezelschap en met een goede maaltijd is een heerlijke ervaring. Zorg voor voldoende zitplaatsen en een voldoende grote tuintafel. Naast het zit- en eetgedeelte is het ligbed een must voor zonaanbidders. Plan ook voldoende ruimte voor hen. Over het algemeen is het aan te raden om te investeren in hoogwaardige tuinmeubelen.

  Hoewel ze duurder zijn, gaan ze meestal langer mee in vergelijking. Richt het terras vooral in volgens uw voorkeuren. Alleen omdat buitenkeukens trendy zijn, wil nog niet zeggen dat je er ook een nodig hebt. Als u echter een romantisch terras in een rozentuin plant, is gietijzeren terrasmeubilair de eerste keuze. Terwijl een moderne sfeer wordt gecreƫerd met lineair meubilair. Wat dacht je van een modern loungemeubel met comfortabele buitenkussens voor de afwisseling? Je kunt het terras snel omtoveren tot een gezellige woonkamer in de open lucht.

  De bekleding: natuursteen, hout, terrastegels

  Terrasvloeren zijn veelzijdig en kunnen worden gemaakt van hout, natuursteenplaten, beton of tegels. Terrasplanken van hout of WPC hebben als voordeel dat ze niet zo snel opwarmen in de zon. Zo kun je ook midden in de zomer blootsvoets op het terras rennen tijdens de lunch. Tegelijkertijd hebben ze een zachtere uitstraling dan een stenen vloer en krijgen ze als houtvariant na verloop van tijd een mooi patina. Naast controversiƫle tropische houtsoorten heeft robinia en larikshout zich steeds meer bewezen als ecologisch verantwoorde terrasoverkapping.

  Het voordeel van steen- en tegelvloeren is hun extreme duurzaamheid. Met buitentegels kan het terras ook op verschillende manieren worden ontworpen, aangezien tegels in verschillende patronen en kleuren worden aangeboden. Op deze manier kunnen bijzonder grote terrassen op een gevarieerde manier worden vormgegeven. Wel moet je voorzichtig zijn met vloertegels op het terras: In de winter of bij regen kunnen ze door hun oppervlak het terras glad maken. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een hoge slipweerstand bij het kopen.

  Zonwering en verlichting

  Of het nu hout of steen als vloer is – midden in de zomer kan het erg warm worden op het terras. De juiste zonwering voor het terras is daarom essentieel.

  Klassiekers zijn uitschuifbare luifels, zonnezeilen, een gedeeltelijke overkapping over het terras en de parasol. Als u van natuurlijk houdt, kunt u een schaduwrijke boom in de buurt planten of klimplanten overgroeide privacyschermen laten.

  Lantaarns zijn bijzonder sfeervol als terrasverlichting. Maar ook wandlampen en spots onder planten zorgen voor mooi licht. Waar er geen elektriciteitskabels zijn en geen fel leeslicht op het terras nodig is, zijn solarlampen een alternatief. Deze zijn er in vele vormen en kleuren voor op het terras. Voor een harmonieuze sfeer moet u ervoor zorgen dat ze zo warm wit mogelijk licht uitstralen.