do. jun 13th, 2024
  Qatar

  Sinds van Qatar werd bevestigd dat het de locatie is voor het WK 2022, heeft iedereen het over het kleine land. Maar Qatar heeft veel meer te bieden: het is ongelooflijk divers en gezegend met culturele en natuurlijke rijkdommen. Zo worden voor de kust van Qatar de meest begeerde natuurlijke parels ter wereld gevonden, waardoor het land kan terugkijken op een lange traditie van parelduiken. Nog niet overtuigd? laat maar Ga met ons mee op een kleine rondreis en lees over pittoreske stranden, historische bezienswaardigheden en een bruisende metropool: Of u nu een ontspannen strandvakantie wilt doorbrengen of het land wilt ontdekken tijdens spannende sightseeingtours – Qatar overtuigt!

  Voor de reis: Algemene en belangrijke informatie over Qatar Aankomst: Qatar ligt op het Arabisch Schiereiland, dat natuurlijk het gemakkelijkst per vliegtuig te bereiken is. Een vlucht van de Beierse hoofdstad München naar de Qatarese hoofdstad Doha duurt ongeveer 5 uur en 30 minuten.

  Beste reistijd: Zoals verwacht zijn de zomers in een woestijnland erg heet, van juni tot augustus kan het gemakkelijk meer dan 40° Celsius zijn – allesbehalve gemakkelijk te verdragen voor Midden-Europeanen! We raden daarom de lente-, herfst- en wintermaanden aan voor een reis naar het emiraat, omdat het dan warm weer is – maar geen onaangename hitte!

  Toegang: Als Duits staatsburger heeft u een paspoort nodig om Qatar binnen te komen, waarmee u bij aankomst op de luchthaven een visumvrijstelling (max. 90 dagen verblijf) kunt aanvragen en die u gratis wordt verstrekt. Hier moet u de reden van uw reis, uw hotel en de gegevens van de terugvlucht presenteren. Houd rekening met de strikte douanevoorschriften van het moslimland. De invoer van alcohol en varkensvlees is ten strengste verboden. Als u de benodigde medicatie bij u heeft, dient u een recept of een doktersverklaring in het Engels bij u te hebben.

  Alcohol: Toen het WK werd uitgereikt, waren er regelmatig berichten dat alcohol illegaal was in het woestijnemiraat. Dat is niet waar! Het drinken van alcohol is verboden voor Qatarezen en buitenlandse bezoekers krijgen alcohol geserveerd in hotelbars en in grotere restaurants. Ook al is het een vrij dure pret: voor een groot biertje (0,5 liter) betaal je het equivalent van 12 euro. Alcoholgebruik in de openbare ruimte is verboden en zal draconisch worden bestraft.

  Valuta en fooien: De Qatarese riyal is de lokale valuta. Een riyal is ongeveer € 0,25 (vanaf aug. 2019). Ook in Qatar is de vervelende kwestie van fooien niet uniform geregeld. Sommige hotels en restaurants rekenen een vast bedrag voor service, terwijl andere dat niet doen. Dan zit je met 10% aan de veilige kant. Het is niet gebruikelijk om taxichauffeurs fooi te geven.

  Openbaar vervoer: In Qatar kunt u ook gebruik maken van een zeer goed ontwikkeld en modern busnetwerk dat de grootste steden met elkaar verbindt. Voor tochten door de woestijn raden we je aan gebruik te maken van lokale touroperators.

  Correcte kleding: In Qatar kun je je gemakkelijk nette casual kleding kleden, zorg er wel voor dat je knieën en schouders bedekt zijn. Vrouwen moeten zich tijdens de vastenmaand Ramadan niet al te onthullend kleden en kleding met lange mouwen dragen. Om geen religieuze gevoelens te kwetsen, is het raadzaam om gedurende deze tijd niet buiten het hotelcomplex te eten, drinken of roken.