do. jun 13th, 2024
  Dierenpark

  In DierenPark Amersfoort kunt u 1500 dieren van dichtbij bewonderen. Af en toe ben je alleen door een ruit van de dieren gescheiden. Bewonder indrukwekkende tijgers, nieuwsgierige giraffen en speelse olifanten van dichtbij.

  • Bezoek DierenPark Amersfoort en ontdek de meest indrukwekkende wilde dieren.
  • Bewonder 75 levensechte dinosaurusreplica’s uit alle geologische tijdperken in de DinoBos.
  • Durf jij een slang of tarantula te aaien?

  Een dierentuin met verrassende hoogtepunten

  Wandel tussen de roofvogels en prairiehonden, vaar met een boot langs de giraffen, klim over het berenverblijf of bekijk de olifanten vanaf de tribunes – Dierenpark Amersfoort is een van de meest gevarieerde en bewogen dierentuinen van Nederland! DierenPark Amersfoort biedt twee attracties die je in geen enkele andere dierentuin aantreft. Enerzijds is er het DinoBos: een bos met 75 levensechte dinosaurusreplica’s uit alle geologische tijdperken, dat een indruk geeft van hoe de dinosauriërs ooit leefden. Als je durft, kun je zelfs in het donker het bos in. Anderzijds zijn er ook Koele Knuffels (toffe knuffels): Tijdens een Koele Knuffels-tour in het Zoölogisch Museum kun je vogelspinnen, slangen en andere reptielen aaien.

  Educatief plezier

  DierenPark Amersfoort en haar talrijke bewoners kijken het hele jaar uit naar uw bezoek. Het park is toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden. Dit is een bestemming die niet alleen dient om te ontspannen, maar ook zeer leerzaam is. Jonge bezoekers kunnen hier van alles leren over de natuur: waarom apen niet uit de boom vallen terwijl ze slapen, dat de tong van een giraf wel 45 cm lang kan zijn en de veren van een pauw tot 1,50 m lang en dat de ogen van een kameleon die onafhankelijk worden, kunnen van elkaar bewegen. Bovendien wachten de jonge bezoekers spannende speel- en klimtoestellen: een hangbrug, een vlot, ondergrondse gangen, uitkijktorens, boten, glijbanen en een mysterieuze kerker.

  Praktische tips over het Amersfoorter Tierpark:

  • Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur in het zomerseizoen, winterseizoen: 28.10.-30.3. van 10 tot 17 uur
  • Entreegelden: kinderen van 3 tot 12 jaar € 20, volwassenen € 24
  • Adres: DierenPark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort
  • Parkeren: De dierentuin heeft een eigen parkeerplaats.
  • Openbaar vervoer: Vanaf NS-station Amersfoort brengt Syntus buslijn 70 u in slechts 5 minuten naar DierenPark Amersfoort. De bus vertrekt elk kwartier.
  • Eten & Drinken: In Dierenpark Amersfoort vind je kraampjes met frites, stroopwafels en ijs, diverse kiosken en een restaurant.
  • Honden: viervoeters zijn welkom, maar moeten aangelijnd blijven.
  • Mensen die slecht ter been zijn: DierenPark Amersfoort is rolstoeltoegankelijk. Rolstoelen kunnen ter plaatse gehuurd worden tegen een vergoeding van € 3.
  • Speeltuinen: Er zijn verschillende spannende speeltoestellen en ruimtes op de dierentuin, evenals een klimroute door de dierenverblijven.

  Meer in de buurt

  Naast de dierentuin is een omweg naar het gezellige, historische stadje Amersfoort aan te raden. Hier kunt u het Mondriaanhuis Museum bezoeken en tal van mooie monumenten bekijken. Een andere dierentuin die uitnodigt tot een bezoek is WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

  Overigens kun je met de kortingskaart van NapPas ook korting krijgen op sommige dierentuinen.