zo. jul 14th, 2024
  Veiligheid

  Wanneer u een huis bouwt, maar ook wanneer u verbouwingen aan uw huis uitvoert, dient u als gebouweigenaar consequent aandacht te besteden aan arbeidsveiligheid. Want in de Arbowet en de Bouwplaatsverordening staat precies waar projectontwikkelaars en gebouweigenaren zich aan moeten houden. Naast het financieren en plannen van bouw- en renovatieprojecten moet arbeidsveiligheid altijd de hoogste prioriteit hebben. Want veiligheid is enorm belangrijk, of het nu gaat om machines en hun bediening of om werkzaamheden met ander gereedschap.

  Arbeidsveiligheid betekent enerzijds het beveiligen van werkplekken en anderzijds het beschermen van de gezondheid van de personen die de desbetreffende werkzaamheden uitvoeren. Veel ondernemers in deze sector sturen dan ook hun personeel naar een vca cursus, die afgesloten wordt met een vca examen. Helaas gebeuren er veel, meestal vermijdbare, ongevallen op bouwplaatsen en in de doe-het-zelfsector. Met alleen de juiste werk-, werk- en beschermende kleding zouden veel verwondingen en zelfs dodelijke slachtoffers kunnen worden vermeden.

  Arbeidsveiligheid met veilige accessoires en gezond verstand Als u meehelpt met woningbouw- of renovatiewerkzaamheden, zorg er dan voor dat de gebruikte apparatuur en gereedschappen in perfecte staat zijn. Steeds weer vallen mensen van defecte ladders of van voorwerpen die misbruikt zijn als ladders, zoals bierkratten of stoelen. Anderen lopen ernstig oogletsel op omdat ze geen veiligheidsbril dragen. Bijzondere voorzichtigheid is geboden bij het boren, lassen en zagen. Er zijn altijd ernstige hoofdletsels door vallende voorwerpen omdat de getroffenen geen helm dragen. Iedereen die zich op een bouwplaats verplaatst, moet een helm dragen!

  Aangezien er een risico bestaat dat er zich ergens asbest of andere giftige stoffen bevinden, vooral bij renovatie, moet u bij het slijpen zeker een gasmasker gebruiken. Stevige, bij voorkeur enkelhoge veiligheidsschoenen beschermen tegen schoppen en draaien, met stalen neuzen ter bescherming tegen ernstig teenletsel. Gehoorbescherming tegen bijzonder sterk, ongezond geluid is ook een veiligheidsmaatregel bij het werken op bouwplaatsen. Verhoog de veiligheid met geschikte werk- en beschermende kleding Professionele vakmensen vertrouwen op hun werkkleding, meestal de juiste beschermende kleding voor hun werk. De firma Engelbert Strauss is al lang betrokken bij de productie van hoogwaardige bedrijfsgerelateerde werkkleding en desgewenst beschermende kleding. Naast de hoogste kwaliteit van de producten staat de uitwisseling van ervaringen met het vak op de voorgrond. Er zijn dus altijd innovaties van Engelbert-Strauss die professionele ambachtslieden en hobbywerkers gebruiken voor arbeidsveiligheid. Het begint met eersteklas, stabiele veiligheidsschoenen en gaat verder met rijbroeken, tuinbroeken en korte broeken. Sportief, modern, comfortabel, functioneel en praktisch zijn belangrijke criteria. Er zijn genoeg vakken voor ambachtslieden om bijvoorbeeld hamer en duimstok binnen handbereik op te bergen. Maar ook kniebeschermers (bijv. voor tegelzetters) en robuuste Cordura-garnituren (slijtvaste polyamide) hebben zo’n broek.

  Ze kunnen bijna allemaal gewassen worden op 60 graden. Veiligheidsvesten en diverse jassen, b.v. B. 100% polyester, zijn meestal met dryplexx-apparatuur. Dat betekent dat ze ademend, waterafstotend en winddicht zijn. Bovendien is het slijtvast, elastisch, aangenaam licht en gemakkelijk te verplaatsen. Broeken en jacks van Engelbert Strauss, voorzien van discrete reflectoren, zorgen vaak voor extra veiligheid. Bij werkzaamheden in de woningbouw en renovatie zijn echter vooral robuuste handschoenen nodig. Ze beschermen onze handen tegen verschillende chemische en mechanische gevaren. Met robuuste T-shirts, hoogwaardige werkhelmen en diverse arbeidsveiligheidsaccessoires, ook in het assortiment, biedt Engelbert-Strauss een compleet arbeidsveiligheidsprogramma voor bijna alle beroepsgebieden waarin verantwoord wordt gewerkt.